Alen Pancer iz Pribislavca poziva na prosvjed

Alen Pancer iz Pribislavca poziva na prosvjed Želim normalan život!

Alen Pancer koji u Pribislavcu živi 20 godina glavni je organizator prosvjeda pod nazivom Želim normalan život koji je podržala i načelnica Pribislavca Višnja Ivačić. Na neformalnom sastanku prošlog tjedna razgovarali su o problemima u svojoj sredini, a podršku su dobili i od župana Matije Posavca.

Mirni prosvjed prijavljen je danas na policiji pod nazivom Želim normalan život koji će se održati na Trgu republike u Čakovcu u subotu 1. lipnja u 11 sati. Organizator Pancer strahuje kako odaziv neće biti veliki.

– Svaki dan živim u teroru romske nacionalne manjine u Pribislavcu. Nisam više mogao čitati o kriminalu koji se svakodnevno događa. Policija je bespomoćna, institucije pravosuđa i socijalne skrbi ne rade svoj posao, rekao je Pancer.

Pancer dodaje kako mu se dogodilo previše stvari, od provale u automobil, supruga mu je usred radnog dana opljačkana 150 metara od kuće, maloljetnici su mu ukrali psa i tražili otkupninu za njega.. Zato je postao organizator prosvjeda.

Načelnica Ivačić poručila je kako će se u ponedjeljak održati sastanak vezan uz prosvjed i problematiku koja se događa u njihov sredini s Međimurskom županijom i ostalim međimurskim općinama kako bi se utvrdio kolektivan stav.

Objavio/la, Dora Vadlja

  1. svibnja 2019