Esma Redžepova Kraljica romske glazbe i velika humanitarka hitno je hospitalizirana zbog problema sa dišnim sustavom

Esma Redžepova primljena je u bolnicu zbog problema s dišnim sustavom, piše srpski Blic. Naime, kraljica romske glazbe hitno je hospitalizirana zbog bronhopneumonije koju nije na vrijeme zaliječila.

-Točno je. Esma je imala zdravstvenu krizu vezanu s funkcijom pluća. Kao što su nas liječnici informirali, radi se o staroj, neizliječenoj bronhopneumoniji. Nakon liječničke intervencije, njezino zdravstveno stanje se stabiliziralo pa se sada osjeća mnogo bolje. Nadamo se i očekujemo da će njezino zdravstveno stanje uskoro biti još bolje – izjavila je Zorana Kostova, Esmina dobra prijateljica zadužena za odnose s javnošću za srpske medije.

S romskom glazbom i svojim pjesmama Esma je prošla cijeli svijet, a vjerojatno ni sama ne zna koliko je ploča ukupno prodala jer su joj albumi izlazili ne samo u Jugoslaviji nego i u drugim državama.

Glazbenu karijeru započela je kad je imala 11 godina, a tijekom godina je sa suprugom udomila čak 47 sinova. Tijekom godina dobila je i brojna priznanja za svoj humanitarni rad jer je pomaganje djeci i siromašnima postao njezin cilj.