Poziv mladim Romima koji žele sudjelovati u umjetničkom projektu “pogledaj me”

Poziv mladim Romima koji žele sudjelovati u umjetničkom projektu udruge Arterarij pod nazivom “pogledaj me”

Radionica se održava 28.11.2016 godine na adresi Pavla Hatza 12, Zagreb, s početkom u 16 sati, planirano trajanje radionice je 4 sata s pauzom. Dobna granica za sudionike je od 18 do 30 godina. Svi mladi koji su zainteresirani mogu se prijaviti na mail; arterarij@gmail.com

 

Poziv udruge

PREDMET: Poziv mladim Romima na prijave za sudjelovanje u umjetničkom projektu udruge Arterarij pod nazivom “pogledaj me”

 Poštovani/e,

 Arterarij je udruga osnovana s ciljem provođenja kulturnih i umjetničkih projekata koji pridonose sudjelovanju i uključenju mladih i marginaliziranih društvenih skupina u suvremenu i inovativnu umjetničku praksu.

Prvi projekt Arterarija; pogledaj me ostvaruje se uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a radi se o produkciji izvedbenih umjetnosti. Temeljni fokus projekta je tema diskriminacija, točnije diskriminativna slika koje društvo puno predrasuda izgrađuje o manjinskim skupinama, na primjer putem medija i društvenih mreža. Autorski tim projekta čine mladi izvedbeni i vizualni umjetnici koji pripadaju različitim manjinskim skupinama i do sada su se i sami susreli s različitim oblicima diskriminacije, te će razmjena iskustava služiti kao princip koji oblikuje dinamiku projekta.

Na temelju provedene radionice, autorski tim će odabrati dvoje kandidata, budućih su-autora projekta pogledaj me koji će za svoj rad biti honorirani.

Vremenski plan provedbe projekta je planiran od 1. prosinca 2016., a planirana javna izvedba je 14. siječnja 2017. u Zagrebu te svi sudionici koji budu izabrani u projekt moraju biti slobodni u tom periodu kako bi mogli prisustvovati probama. Planirane su još tri reprizne izvedbe, 16., 17. i 18. siječnja.

Radionica će se održati 28.11.2016. na adresi Pavla Hatza 12, Zagreb s početkom u 16 sati i planirano trajanje radionice je 4 sata s pauzom. Dobna granica za prijave je od 18-30 godina.

Što treba napraviti da biste sudjelovali?

Za sudjelovanje potrebno je samo razmisliti i sjetiti se nekog događaja, priče ili vlastitog sjećanja koje vas je motiviralo da se prijavite za sudjelovanje na ovom projektu, a koje biste rado podijelili s ostalim sudionicima radionice te dolazak potvrditi na arterarij@gmail.com